Slik lager du en nettbutikk gratis – del 1

Noen tips om hvordan du kan skaffe deg en gratis nettbutikk med en enkel og effektiv betalingsløsning:

Ved å velge å bruke «Open Source» software kommer du langt på vei. For dette eksempelet har vi valgt å benytte WordPress som jo er den største og mest populære pakken av CMS’er. Et CMS, eller Content Management Systems er altså en publiseringsløsning for nettsteder. En publiseringsløsning lar deg lage nettsider nesten som om du skriver i MS Word, og har som regel også en masse gratis «tillegg» som du bare kan installere og benytte deg av. Slike «tillegg» kan være alt fra et «Kontakt oss» skjema, til en hel Open Source nettbutikk. Da kan du få deg meget profesjonelle nettsider basert på hva andre har programmert og lagt ut til gratis gjenbruk. Med Open Source mener vi forresten «den åpne kildekodebevegelsen» dvs at programmerere deler kode med kollegaer som da kan forbedre koden og dermed blir alle bedre av det. Faktisk er dette et fantastisk eksempel på publikums-akselerert innovasjon.

For de aller fleste begynner internett eventyret med å finne seg et domene navn. Her finnes det tusenvis av tjenester som hjelper deg med å kjøpe og registrere deg som eier. Merk at et domene navn trenger et bra «etternavn» (.no, .com, .govt osv.). For oss her i Norge, så er det meget viktig å ha et .no domene navn – selv om et .com, eller .info, etternavn til ditt domene også kan være akseptabelt så er det mange grunner til at vi ønsker et .no navn til vår digitale satsning.

De som selger deg et norskt domene navn billig, vil også gjerne selge deg et Webhotell til dine nye nettsider. Er Webhotellet veldig billig, så må du passe på, fordi det er ekstra tjenestene til webhotellet de da tjener pengene sine på… Du ønsker deg selvfølgelig gratis tilgang til alle Open Source software og gratis tilgang til add ons/plugins/tillegg software funksjoner. Det eneste du egentlig er villig til å betale ekstra for er de tilpassninger som eventuelt gjøres kun for din nettside dvs om du trenger noe ekstra programmering mm. Jeg eier mange nettsider og bruker Hostgator som Webhotell (domenene mine er kjøpt overalt – .no i Norge selvfølgelig – og det er kun pekere (DNS) som er satt til Hostgator sine servere). Som du ser over, så gidder jeg ikke betale mer enn en femtilapp for min hosting, og den har alt jeg trenger som for eksempel WordPress, min egen IP adresse, SSL sertifikat mm. Jeg har hatt flere nettbutikker og aldri betalt en norsk domene registrar/webhotell for disse. WordPress har en directory med plugins som du kan søke i, og finne løsninger for omtrenyt alt mulig. For nettbutikker har jeg gode erfaringer med ZenCart og WooCommerce for norske nettbutikker.

Dermed avslutter jeg nå del 1 med å minne om stegene til nå; kjøp et domene navn (1-200kr?), og deretter velg deg et Webhotell (150 kr?) som har de (gratis) funksjonene du kunne tenke deg til dine nettsider. Se bildet nedenfor for inspirasjon.

Written By :

Category :

E handel

,

Uncategorized

Posted On :

Share This :