Søkemotor optimalisering, eller SEO?

Optimalisering for Google, og eventuelt andre(?) søkemotorer – her er verdens beste oversikt over hva du kan gjøre selv og sammen med din webmaster…

Det er en veldig kamp om ranking og plassering av nettsidene i Google. Logisk nok fordi det er de nettsidene som ligger øverst i søkemotorene, er de som får besøk fra mange mulige nye kunder. Google har over 200 ranking faktorer, og Google forteller oss ikke hvilke er de «viktigste» ranking faktorene, men hevder hele tiden at vi skal forkusere på å lage «godt innhold». Det stemmer jo forsåvidt at godt og nyttig innhold er den viktigst ranking faktoren, men ditt «innhold»/content kan ikke gjøre hele jobben alene. Det er en del teknisk SEO som også er meget gjeldende, fordi hvordan ellers skulle Googlebot kunne indeksere sidene dine? og hva om du er meget konkurranse utsatt, og dine konkurrenter er bedre på å fortelle Google om sine nettsider – hvem tror du da vil rangere øverst i søkemotorene?

Denne oversikten går over flere sider, og selv om denne oversikten kanskje ikke er så alt for komplisert, så kan det være taktisk å invitere din favoritt webmaster på lunsj og en liten gjennomgang.

Orginalen for denne fine SEO oversikten ble publisert i 2008, og du kan gratis laste ned den oppdaterte SEO versjonen her.

Dette er garantert verdt din tid – Lykke til !

Written By :

Posted On :

Share This :