Marketing personas…

Marketing personas, også kjent som kundepersonas eller kjøperpersonas, er en viktig del av enhver vellykket markedsføringsstrategi. Personas er fiktive beskrivelser av dine ideelle kunder, som kan hjelpe deg med å bedre forstå deres behov, ønsker, preferanser og adferd. Ved å utvikle og bruke personas kan du målrette markedsføringen din mer effektivt og øke sjansene for å nå riktig publikum med riktig budskap.

For å utvikle en persona, må du samle inn og analysere data om dine eksisterende og potensielle kunder. Du kan bruke spørreundersøkelser, markedsanalyse, kundeanalyse og andre forskningsmetoder for å samle inn data om kundene dine, som alder, kjønn, yrke, interesser, utfordringer, smak og preferanser. Dataene kan deretter brukes til å lage en fiktiv beskrivelse av en typisk kunde, inkludert deres personlige egenskaper, adferd, preferanser og mål.

En vellykket persona bør være så detaljert og realistisk som mulig. Det er viktig å bruke virkelige data og å unngå å gjette eller anta hva kundene dine ønsker eller hvordan de oppfører seg. En god persona vil hjelpe deg med å forstå dine kunders reelle behov og ønsker, og tilpasse markedsføringen din og produktene dine til å passe til dem.

Personaer kan brukes til å informere mange aspekter av markedsføringen din, inkludert innholdsmarkedsføring, produktutvikling, annonsering og salgsstrategier. Ved å bruke personas kan du tilpasse budskapet ditt til å appellere til spesifikke kundegrupper, øke sjansene for å konvertere leads til kunder, og forbedre kundeopplevelsen. Personaer kan også hjelpe deg med å identifisere nye markedssegmenter og muligheter for vekst.

En viktig faktor for å lykkes med personas er å sørge for at hele teamet ditt forstår og støtter bruken av dem. Dette inkluderer markedsføringsavdelingen, salgsavdelingen, produktutviklingsavdelingen og ledelsen. Det er også viktig å regelmessig oppdatere og revidere dine personas etter hvert som kundene og markedet endrer seg.

I sum kan marketing personas være et verdifullt verktøy for å forbedre markedsføringen din og øke sjansene for suksess. Ved å bruke data for å skape realistiske og detaljerte beskrivelser av dine ideelle kunder, kan du målrette markedsføringen din mer effektivt og tilpasse produktene dine til å passe deres behov og ønsker.

Så avslutter jeg derfor med en liten advarsel…

For å gjøre vår markedsføring effektiv, dvs kommunisere smart, så bør man jo snakke forskjellig språk til forskjellige personer dvs vi deler opp i kundegrupper (segmentering) og tilbyr forskjellig markedsføring til forskjellige kunde grupper. Markedsførere bruker videre «Personas» for å lage målrettet kommunikasjon (en persona er en fiktiv personalisering av en typisk person/kunde), og det er vanlig å ha kun en 4-5 slike profiler fordi det vil dekke størstedelen av kundene – og det er det som gjør dette bildet noe vittig.

Written By :

Posted On :

Share This :