Praktiske tips om hvordan skrive en SEO optimalisert artikkel

Når du skriver en artikkel for SEO, bør du huske på følgende:

  • Skriv for leserne: Det er viktig å huske på at du skriver for mennesker, ikke bare for søkemotorer. Essensen er at du skal skrive en godt strukturert og informativ artikkel som vil være nyttig og interessant for leserne.

Når vi sier at du bør skrive for leserne når du lager innhold for SEO, så mener vi at du bør fokusere på å skape innhold som er engasjerende, interessant og relevant for målgruppen din. Dette betyr å skrive en godt strukturert og informativ artikkel som vil hjelpe leserne dine med å løse problemer, besvare spørsmål eller lære noe nytt.

Selv om du bør inkludere søkeord og fraser i artikkelen din for å gjøre det lettere for søkemotorer å finne og indeksere innholdet ditt, bør du ikke skrive for søkemotorene alene. Når du skriver en artikkel for SEO, er det viktig å huske på at du vil at leserne dine skal finne og lese innholdet ditt.

Jeg vil advare om at hvis du skriver en artikkel som er designet for å manipulere søkemotorer, for eksempel ved å overbelaste den med nøkkelord eller inkludere dårlig skrevne, meningsløse setninger, vil dette resultere i en dårlig opplevelse for leserne dine, som igjen kan føre til at de ikke kommer tilbake til nettstedet ditt eller deler innholdet ditt med andre.

Så når du skriver en artikkel for SEO, bør du altså sørge for at innholdet ditt er relevant og interessant for leserne dine, og at det gir dem verdi og svar på spørsmålene deres. På denne måten vil du øke sjansene for at leserne dine vil like innholdet ditt og dele det med andre, og dermed øke sjansene for at søkemotorene vil rangere det høyt i søkeresultatene.

  • Velg riktige søkeord: Bruk relevante søkeord og fraser som er relevante for emnet ditt, og inkluder dem naturlig i teksten din. Unngå å overbelaste artikkelen med for mange søkeord, da dette kan oppfattes som spam av søkemotorene.

Her er noen tips for å velge de beste søkeordene (slik at dine brukere faktisk finner det de leter etter).

Tenk da på hva nettsted besøkende faktisk søker etter. Prøv å tenke på spesifikke ord eller uttrykk som beskriver det de søker etter. Unngå generelle ord som «bok» eller «mat» som vil gi for mange resultater. I stedet kan du prøve å bruke mer spesifikke ord som «vegetarisk matoppskrift» eller «spennende krimbok».

Bruk av synonymer og beskrivende ord er smart. Noen ganger kan du komme på flere ord som beskriver det samme, for eksempel «bil» og «kjøretøy». Ved å inkludere synonymer og beskrivende ord i søkefrasen, vil du øke sjansen for at søkemotorene indekserer din artikkel riktig.

Vær så spesifikk som mulig er også taktisk. Hvis man skriver om en bestemt person, et sted eller en ting, bør du inkludere så mye informasjon som mulig om det (i søkeordene dine). For eksempel, hvis jeg leter etter en bestemt restaurant, inkluder jeg navnet på restauranten og stedet den er plassert m.m.

  • Skriv unikt innhold: Man bør unngå å kopiere eller plagiere andres arbeid, da dette kan føre til straff fra søkemotorer. Produser innhold som gir verdi til leserne.

Å skrive unikt innhold betyr å skape noe som er originalt og ikke er kopiert fra andre kilder på nettet. Dette er viktig av flere grunner. For det første vil søkemotorer som Google rangere unikt innhold høyere enn duplisert innhold. Dette betyr at hvis du vil at nettstedet ditt skal vises høyt i søkeresultatene, er det viktig å skrive unikt innhold.

For det andre vil unikt innhold gi leserne dine en mer verdifull opplevelse. Hvis du kopierer innhold fra andre kilder, vil leserne ikke ha noen grunn til å besøke nettstedet ditt når de kan finne den samme informasjonen andre steder. Men hvis du tilbyr unikt innhold som de ikke finner andre steder, vil de være mer tilbøyelige til å besøke nettstedet ditt og bli værende lenger.

Når du skriver unikt innhold, er det også viktig å sørge for at det er relevant og nyttig for målgruppen din. Du bør vurdere hva slags informasjon eller løsninger leserne dine trenger, og skrive innhold som dekker disse behovene. Dette vil øke sannsynligheten for at leserne dine vil bli engasjert og returnere til nettstedet ditt i fremtiden.

  • Bruk tittelen din strategisk: Tittelen på artikkelen din bør være relevant, engasjerende og inkludere «hoved søkeordet» ditt for SEO. Det er også viktig å unngå for lange titler, samt å inkludere et klart budskap.

Tittelen på innholdet ditt spiller en viktig rolle i å tiltrekke seg lesernes oppmerksomhet og inspirere dem til å lese videre. Noen tips for å bruke tittelen din strategisk kan være å gjøre det klart hva innholdet handler om: Tittelen din bør gi en god indikasjon på hva leserne kan forvente å lære eller oppdage ved å lese innholdet ditt. Prøv å unngå vage eller misvisende titler som kan forvirre leserne.

Videre så husk at en engasjerende og kreativ tittel kan skille seg ut fra mengden og tiltrekke seg mer oppmerksomhet. Tenk på hvordan du kan formulere tittelen din på en interessant og unik måte.

Søkeordene i tittelen din skal hjelpe søkemotorer og leserne å forstå hva innholdet ditt handler om og hvor relevant det er for deres behov. Vær imidlertid forsiktig med å «overbruke» søkeordene, da dette kan se ut som spamming og skade din rangering i søkeresultatene.

En tittel som utfordrer eller lover å løse et problem eller behov kan være spesielt tiltalende for leserne. For eksempel kan du bruke «10 enkle tips for å forbedre din XYZ», eller «Hvordan XYZ kan øke din produktivitet med 50%».

Jeg må også nevne at Tags er HTML-kode som brukes til å markere forskjellige elementer på en nettside, som overskrifter og avsnitt. De brukes altså til å strukturere innholdet på en side og gi informasjon til søkemotorene om hva som er viktig på siden. En av de viktigste faktorene i SEO er aktivt bruk av overskrifter og tags. Det finnes seks nivåer av overskrifter, med H1 som den viktigste og mest fremtredende, og H6 som den minst viktige. Når det gjelder SEO, er H1 overskriften den viktigste, da den indikerer hva siden handler om. Det er viktig å ha en unik og beskrivende H1-overskrift for hver side på nettstedet ditt, og å inkludere målrettede søkeord i overskriften.

H2-overskrifter brukes til å organisere innholdet videre på siden, og det er viktig å bruke dem på en måte som gir en naturlig og logisk flyt til innholdet (H3, H4, og så videre kan brukes for å videre organisere innholdet på siden, men de er mindre viktige for SEO enn H1 og H2).

Til slutt, minner jeg om at du kan bruke Google Analytics til å teste (og eventuelt optimalisere tittelen din ved å se på klikk data mm). Analyser hva som fungerer og hva som ikke fungerer for å optimalisere tittelen din for å maksimere engasjement og klikkfrekvens. Dette vil hjelpe deg med å forbedre effektiviteten til innholdet ditt og tiltrekke flere lesere.

  • Bruk Meta-beskrivelsene aktivt: En Meta-beskrivelse gir en kort oppsummering av innholdet i artikkelen din og vises i søkeresultatene. Den bør inkludere hoved søkeordet ditt og være engasjerende nok til å få leserne til å klikke på artikkelen din.

En Meta-beskrivelse din bør ikke være for lang eller for kort. Prøv å holde den mellom 150-160 tegn for å sikre at den vises fullstendig i søkeresultatene. Meta-beskrivelse vises vanligvis under tittelen og URLen i søke resultatet. Beskrivelsen gir jo en kort forhåndsvisning av hva innholdet handler om, så den muligheten må vi også utnytte på en effektiv måte:

Beskrivelsen din bør være kort og konsis, men samtidig gi en god oversikt over hva leserne kan forvente å finne på siden. Unngå å kopiere og lime inn innholdet ditt, og prøv å lag en unik beskrivelse for hver side. Meta-beskrivelsen din bør selvfølgelig også inneholde søkeordene som er relevante for innholdet på siden din. Dette vil hjelpe søkemotorer å forstå hva siden handler om, og hjelpe leserne å avgjøre om de vil klikke seg inn på siden. Meta-beskrivelsen din bør derfor også oppfordre leserne til å ta en handling, for eksempel å lese mer, registrere seg eller kjøpe et produkt. Dette kan øke klikkfrekvensen og konverteringsgraden din.

Husk også at søkemotorer kan se gjennom dupliserte meta-beskrivelser, og dette kan skade din rangering. Sørg derfor for at hver side på nettstedet ditt har en unik beskrivelse, og unngå å bruke generiske beskrivelser som «velkommen til vår side».

  • Lag en god intern «lenke» struktur: Bruk interne koblinger for å koble til andre relevante artikler på nettstedet ditt. Dette hjelper søkemotorer å forstå strukturen og hierarkiet på nettstedet ditt.

En god intern lenke struktur handler om å knytte sammen sider og innhold på nettstedet ditt ved hjelp av relevante hyperkoblinger. Dette kan hjelpe søkemotorer med å forstå hva nettstedet ditt handler om og hvordan innholdet på nettstedet er organisert (og det vil dermed også hjelpe brukerne med å finne relevant informasjon og navigere nettstedet ditt på en mer effektiv måte). Først og fremst bør innholdet på nettstedet ditt organiseres logisk og intuitivt. Prøv å kategorisere innholdet ditt i grupper og underkategorier, og bruk en hierarkisk struktur da det hjelper brukerne med å navigere nettstedet ditt.

Inkluder hyperkoblinger til andre relevante sider og innhold på nettstedet ditt i innholdet ditt. Dette kan hjelpe brukerne med å finne mer informasjon om emnet og holde dem engasjert på nettstedet ditt lenger.

Ankerteksten til hyperkoblingene dine bør være beskrivende og tydelig, slik at brukerne kan forstå hva de vil klikke seg inn på. Unngå generiske ankertekster som «klikk her» eller «les mer», og prøv å bruke beskrivende setninger som for eksempel disse artiklene.

De 30 viktigste ranking faktorene for SEO

En nyttig introduksjon til SEO

Søkemotor optimalisering, eller SEO?

Noen konkrete tips for å optimalisere nettsiden for søkemotorer

Det er altså taktisk å bruke (en hierarkiske) lenke-struktur som knytter sammen sider og innhold på nettstedet ditt på en naturlig og intuitiv måte. For eksempel, hvis du har en hovedkategori for «hus», kan du ha underkategorier for «kjøkken», «stue», «hage», og så videre, og lenke til produkter som er relevante for hver underkategori.

  • Optimaliser bilder: Bruk bilder som er relevante for artikkelen din og inkluder søkeord i filnavnene og bildetekstene dine.

Når du legger til bilder på nettsiden din, kan det påvirke nettstedets ytelse, siden størrelsen på bildene kan påvirke hvor raskt nettsiden laster inn. Derfor er det viktig å optimalisere bildene dine for web. Optimalisering betyr å redusere filstørrelsen på bildet uten å redusere bildekvaliteten. Dette kan gjøres ved å endre filtypen fra f.eks. BMP eller TIFF til JPG eller PNG, justere bildeoppløsningen eller beskjære bildet.

Det finnes flere verktøy som kan hjelpe deg med å optimalisere bildene dine for web, inkludert Photoshop, og online-verktøy som TinyPNG og Compressor.io. Optimalisering av bilder kan hjelpe nettstedet ditt til å laste raskere og forbedre brukeropplevelsen for besøkende på nettstedet ditt.

Det er enda flere faktorer som kan bidra til å optimalisere en artikkel for søkemotorer, og dermed øke synligheten din på nettet. Noen av disse faktorene inkluderer for eksempel å legge til Videoinnhold. Videoer er en flott måte å engasjere publikum og øke oppholdstiden (ranking faktor) på nettstedet ditt, noe som kan hjelpe deg med å forbedre søkemotor rangering. Du bør selvfølgelig igjen sørge for at videoene dine er relevante for artikkelen din, og inkluderer nøkkelord i tittelen og beskrivelsen.

Det er enda flere faktorer som kan bidra til å optimalisere en artikkel for søkemotorer, og dermed øke synligheten din på nettet. Noen av disse faktorene inkluderer for eksempel å legge til Videoinnhold. Videoer er en flott måte å engasjere publikum og øke oppholdstiden (ranking faktor) på nettstedet ditt, noe som kan hjelpe deg med å forbedre søkemotor rangering. Du bør selvfølgelig igjen sørge for at videoene dine er relevante for artikkelen din, og inkluderer nøkkelord i tittelen og beskrivelsen.


En annen ting er at deling av artikkelen din på sosiale medier kan hjelpe deg med å øke synligheten din og øke trafikken til nettstedet ditt. Du bør legge til delingsknapper på artikkelen din for å gjøre det enklere for publikum å dele den på sine egne sosiale medieplattformer.


Til og med eksterne lenker (lenker ut) hjelper søkemotorer å «plassere/skjønne» innholdet du har laget. Inkluderer du lenker til andre relevante nettsider o.l. så kan dette hjelpe deg med å øke autoriteten til nettstedet ditt, og dermed forbedre rangeringen din i søkemotorene.


Ved å følge disse tipsene kan du øke sjansene for at artikkelen din vil bli funnet av søkemotorer og rangert høyt i søkeresultatene, samtidig som du selvfølgelig gir verdi til leserne. Win win og everybody happy !

Written By :

Posted On :

Share This :