Trender i content marketing for 2023

Content marketing har blitt en integrert del av mange bedrifters markedsføringsstrategier. Det handler om å skape verdifullt innhold for å tiltrekke seg og beholde kunder, og det kan være alt fra blogginnlegg til videoer og e-bøker. Med stadig utvikling av teknologi og forandringer i kundenes forventninger, er det viktig for bedrifter å holde seg oppdatert på de siste trendene og utviklingene innen content marketing. I denne artikkelen vil vi se på de viktigste trendene i content marketing for 2023.

Økt fokus på personalisering.

En av de største trendene innen content marketing er økt fokus på personalisering. Kundene forventer å bli behandlet som individer med unike behov og preferanser, og bedrifter som klarer å tilpasse innholdet sitt til hver enkelt kunde vil kunne skille seg ut fra konkurrentene. Personalisering kan være alt fra å inkludere navnet til kunden i e-postene til å tilpasse anbefalinger basert på deres tidligere kjøpshistorikk.

Teknologi som AI og maskinlæring vil spille en stadig større rolle i personaliseringen av innholdet. Bedrifter vil kunne analysere data fra kundenes atferd og preferanser for å tilpasse innholdet sitt til hver enkelt kunde. Dette kan øke sannsynligheten for at kundene vil fortsette å handle hos bedriften og anbefale den til andre.

Her er noen eksempler på hvordan du kan øke suksessen din i content marketing ved å bruke personalisering:

 1. Segmenter målgruppen din – Segmenter målgruppen din basert på faktorer som demografi, interesser og kjøpsadferd. Dette vil hjelpe deg med å forstå hva som er viktig for hver enkelt gruppe, og hvordan du kan tilpasse innholdet ditt til deres behov og ønsker.
 2. Tilpass innholdet til hver enkelt kunde – Bruk data og innsikt for å tilpasse innholdet ditt til hver enkelt kunde. For eksempel kan du bruke informasjon om kundens kjøpshistorikk og interesser for å tilpasse produktanbefalinger eller kampanjer som er relevante for dem.
 3. Bruk personalisert e-postmarkedsføring – Bruk personalisert e-postmarkedsføring for å sende spesifikke og relevante tilbud til hver enkelt kunde basert på deres kjøpshistorikk og adferd. Dette kan øke sjansene for at de vil klikke på lenkene og fullføre et kjøp.
 4. Bruk personaliserte landings sider – Tilpass landings sider for å gjøre det lettere for kunder å finne det de leter etter. For eksempel kan du bruke informasjon om kundens kjøpshistorikk og preferanser for å tilpasse produktanbefalinger eller spesielle tilbud på landingssiden.
 5. Bruk personalisert annonsering – Bruk data om kundens adferd og interesser for å lage mer relevante annonser. Dette kan øke sjansene for at kunden vil klikke på annonsen og utføre en ønsket handling.
 6. Bruk dynamisk innhold – Bruk dynamisk innhold på nettsiden din for å tilpasse innholdet til hver enkelt besøkende. For eksempel kan du vise produkter eller artikler som er relevante for kundens tidligere adferd eller interesseområder.

Gjennom økt fokus på personifisering kan bedrifter skape en mer engasjerende og relevant opplevelse for kundene sine. Dette kan øke lojalitet og forbedre kundeopplevelsen, noe som igjen kan føre til økt salg og suksess i content marketing.

Integrering av sosiale medier.

Sosiale medier har vært en viktig kanal for content marketing i mange år, men vi vil se en økt integrering av sosiale medier i 2023. Bedrifter vil ikke bare bruke sosiale medier til å distribuere innholdet sitt, men også til å samhandle med kundene sine og bygge merkevaren sin. Dette kan inkludere alt fra å svare på kundenes spørsmål og tilbakemeldinger til å arrangere konkurranser og kampanjer på sosiale medier. En annen trend som vil fortsette å vokse er bruk av influenser marketing på sosiale medier. Bedrifter vil samarbeide med influensere for å nå ut til deres følgere og skape innhold som resonnerer med målgruppen.

Sosiale medier har revolusjonert måten bedrifter kommuniserer med kundene sine på. Her er noen enkle eksempler på hvordan bedrifter kan bruke og integrere sosiale medier i sin content marketing-strategi:

 1. Bedrifter kan bruke sosiale medier til å dele engasjerende innhold som tiltrekker seg publikum og skaper en følelse av samfunn. For eksempel kan en restaurant dele bilder av sine retter på Instagram, og be kundene sine om å tagge dem i sine egne bilder for å bli en del av deres online samfunn. Bedriften kan også dele informative blogginnlegg og artikler som er relevante for publikumet deres.
 2. Bedrifter kan samarbeide med influensere for å nå ut til et større publikum. Dette kan være en person med en stor følgerskare på sosiale medier som kan hjelpe til med å spre budskapet om bedriftens produkter eller tjenester. For eksempel kan en sportssko-bedrift samarbeide med en kjent idrettsutøver for å markedsføre sine nye løpesko.
 3. Bedrifter kan bruke sosiale medier til å engasjere publikum og få tilbakemeldinger. For eksempel kan en teknologibedrift arrangere en spørreundersøkelse på Twitter for å få innsikt i hva kundene deres ønsker seg i produktene sine. De kan også svare på spørsmål og kommentarer på sosiale medier for å skape en følelse av nærhet og engasjement.
 4. Bedrifter kan kjøre annonser på sosiale medier for å nå ut til et større publikum. Dette kan være annonser som vises i sosiale medier-feeder, eller annonser som rettes mot spesifikke målgrupper basert på demografisk informasjon eller interesser. For eksempel kan en bokhandel kjøre annonser på Facebook for å markedsføre sitt utvalg av bøker til en spesifikk aldersgruppe.
 5. Bedrifter kan bruke sosiale medier-plattformer til å måle og analysere resultater av sin content marketing-strategi. Dette kan være data som viser hvor mange personer som har sett innleggene deres, hvor mange som har delt dem, og hvor mange som har klikket på lenkene til bedriftens nettside. På denne måten kan bedriften optimalisere sin strategi basert på hva som fungerer og hva som ikke fungerer.
 6. Det er viktig å velge de sosiale medie-plattformene som er mest relevante for bedriftens målgruppe og innholdet de ønsker å dele. For eksempel kan bedrifter som selger mote og skjønnhetsprodukter ha større suksess på Instagram, mens B2B-bedrifter kan ha større suksess på LinkedIn.
 7. Planlegg innholdet ditt på forhånd, og sørg for å publisere innlegg jevnlig for å opprettholde engasjementet med publikummet. Bruk en kalender for å planlegge innlegg og kampanjer, og sørg for å ta hensyn til relevante hendelser og sesonger.
 8. Tilpasse innholdet ditt for hver sosiale medie-plattform, slik at det passer til publikummet og formatet til plattformen. For eksempel kan en bedrift dele korte videoer på TikTok eller Instagram Reels, mens de deler mer omfattende artikler på LinkedIn eller Twitter.
 9. Bruke visuelle elementer som bilder, videoer og infografikk for å gjøre innholdet mer engasjerende og visuelt tiltalende. Husk at visuelt innhold ofte er mer effektivt enn tekst alene når det gjelder å fange publikums oppmerksomhet.
 10. Svare på kommentarer og meldinger, og del brukergenerert innhold for å skape en følelse av samfunn og engasjement. Dette kan bidra til å styrke relasjonene med publikum og bygge merkevarelojalitet.

Det er viktig å huske på at sosiale medier er en viktig del av en større content marketing-strategi. Bedrifter bør fokusere på å skape engasjerende og relevant innhold som er tilpasset publikumet på hver sosial medier-plattform. De bør også være aktive og tilgjengelige for publikummet sitt, og jobbe kontinuerlig med å optimalisere sin content marketing-strategi basert på innsikt og data som de samler inn. Ved å integrere sosiale medier i sin content marketing-strategi, kan bedrifter øke synligheten sin, nå ut til nye kunder og bygge en sterkere tilstedeværelse på nettet.

Økt fokus på videoinnhold.

Videoinnhold har vært en viktig del av content marketing i mange år, men vi vil se en økt fokus på dette i 2023. Kundene foretrekker ofte å konsumere innholdet sitt i form av video, og bedrifter som klarer å skape engasjerende og verdifullt videoinnhold vil kunne skille seg ut fra konkurrentene.

Teknologi som VR (Virtual Reality) og AR (Augmented Reality) vil også spille en stadig større rolle i videoinnholdet. Bedrifter vil kunne bruke VR og AR til å skape mer interaktivt og engasjerende innhold som gir kundene en unik opplevelse.

Her er noen eksempler på hvordan du kan øke suksessen din i content marketing ved å bruke video:

 1. Bruke video for å fortelle mer om merkevaren din, hva den står for, og hva som skiller den fra konkurrentene. For eksempel kan du lage en video som viser en dag i livet til en ansatt, eller en animasjonsvideo som forklarer hvordan produktet ditt fungerer.
 2. Lage produktanmeldelser og demonstrasjonsvideoer som viser kundene hvordan produktet ditt fungerer og hvilke fordeler det gir. Dette kan bidra til å øke tilliten til merkevaren din og føre til økt salg.
 3. Skape engasjement gjennom interaktivitet i videoene dine, for eksempel ved å stille spørsmål eller oppfordre til diskusjon i kommentarfeltet. Dette kan bidra til å bygge en følelse av samfunn rundt merkevaren din.
 4. Bruke video for å vise frem kundehistorier og suksesshistorier. Dette kan hjelpe deg med å bygge tillit og gi kundene dine en følelse av at de kan oppnå lignende resultater ved å bruke produktet ditt.
 5. Promoter videoene dine gjennom sosiale medier for å øke synligheten og rekkevidden din. Du kan også bruke annonsering for å nå ut til nye kunder og målgrupper.
 6. Optimaliser videoene dine for søk ved å bruke nøkkelord og beskrivelser som gjør det enkelt for potensielle kunder å finne deg. Dette kan bidra til å øke synligheten og generere trafikk til nettsiden din.

Ved å bruke video i content marketing kan bedrifter skape en mer engasjerende og underholdende opplevelse for kundene sine. Dette kan øke interessen for merkevaren din og bidra til økt salg og suksess i content marketing.

Bruk av chatbots og automatisering.

Chatbots og automatisering vil også spille en større rolle i content marketing i 2023.

Chatbots kan hjelpe bedrifter med å automatisere deler av kundeservice og markedsføring. De kan brukes til å svare på kundenes spørsmål og gi råd om produkter og tjenester, samt samle inn informasjon om kundenes preferanser og behov. Dette kan bidra til å øke effektiviteten og redusere kostnadene for bedriften.

Automatisering kan også brukes til å personalisere innholdet basert på kundenes atferd og preferanser. Bedrifter vil kunne bruke teknologi som maskinlæring og automatiserte verktøy for å analysere data og tilpasse innholdet til hver enkelt kunde.

Stemme-assistent-teknologi vil fortsette å utvikles og spille en større rolle i content marketing i 2023. Bedrifter vil kunne bruke stemmeassistentteknologi som Amazon Alexa og Google Assistant til å nå ut til kundene på en ny og engasjerende måte. Dette kan inkludere alt fra å lage spesielle kampanjer og tilbud som kun er tilgjengelige for brukere av stemmeassistenter til å tilby kundene mer personlig og tilpasset innhold gjennom stemmeassistentene.

Bedrifter kan bruke stemmeassistenter i content marketing for eksempel slik:

 1. Bedrifter kan lage spesielle tilbud som kun er tilgjengelige for brukere av stemmeassistenter, og annonsere disse tilbudene gjennom reklamekampanjer som er rettet mot brukere av slike enheter. For eksempel kan en bedrift tilby en spesiell rabattkode eller tilbud som kun kan aktiveres ved å spørre stemmeassistenten om tilbudet.
 2. Stemmeassistenter kan brukes til å tilby personlig og tilpasset innhold til kundene basert på deres tidligere kjøp og interaksjoner med bedriften. For eksempel kan en matvarebutikk tilby oppskrifter og matlagingstips til brukere av stemmeassistenter basert på deres tidligere matvarerelaterte søk og kjøp.
 3. Bedrifter kan bruke stemmeassistenter til å skape engasjerende og underholdende innhold som kan hjelpe dem å differensiere seg fra konkurrentene. For eksempel kan en klesbutikk lage en quiz eller en konkurranse som brukere av stemmeassistenter kan delta i, eller tilby en personlig stilassistent som gir anbefalinger til brukere basert på deres preferanser og stil.
 4. Stemmeassistenter kan brukes til å gi kundene enkel tilgang til informasjon om produktene og tjenestene til bedriften. For eksempel kan et reisebyrå bruke en stemmeassistent til å gi brukerne informasjon om destinasjoner, hoteller og flyreiser, samt tilby spesielle reisetips og råd.

Det er viktig å huske på at stemmeassistentteknologi fortsatt er i utvikling, og at bedrifter som ønsker å bruke denne teknologien i sin content marketing-strategi må være åpne for å eksperimentere og tilpasse seg endringer i teknologien og kundenes preferanser.

Økt fokus på bærekraftighet.

Bærekraftighet vil være en viktig faktor i content marketing i 2023. Kundene er stadig mer bevisst på miljøet og ønsker å støtte bedrifter som tar ansvar for miljøet og samfunnet. Bedrifter som klarer å integrere bærekraft i sin content marketing-strategi vil kunne tiltrekke seg og beholde flere kunder.

Dette kan inkludere alt fra å lage innhold som fokuserer på bærekraftige produkter og tjenester til å bruke materialer som er resirkulerbare og miljøvennlige i markedsføringsmateriell og emballasje.

Bedrifter kan velge å fokusere på bærekraftige produkter og tjenester, og bruke dette som et fokusområde i sin content marketing. For eksempel kan en kosmetikkbedrift markedsføre sine produkter som naturlige og økologiske, og dele historier og fakta om hvordan de bærekraftige ingrediensene blir høstet og produsert.

Bedrifter kan også fokusere på å lage bærekraftig innhold som tar hensyn til miljøet og samfunnet rundt oss. For eksempel kan en matvarebutikk dele oppskrifter og tips for å redusere matsvinn, eller lage videoer som viser hvordan man kan bruke resirkulert materiale til å lage hjemmelaget innredning.

Bedrifter kan støtte bærekraftige initiativer og organisasjoner, og bruke dette som en del av sin content marketing-strategi. For eksempel kan en sportsbutikk samarbeide med organisasjoner som jobber for å bevare naturen og skape utendørs aktiviteter for å inspirere kundene til å bli mer bærekraftige i sin livsstil.

Bedrifter kan også være transparente om sin egen bærekraftige praksis, og bruke dette som en del av sin content marketing. For eksempel kan en motebedrift dele informasjon om hvordan de produserer klærne sine på en bærekraftig måte, eller hvordan de jobber for å redusere sitt eget karbonavtrykk.

Det er viktig å huske på at bærekraftig content marketing ikke bare handler om å ha et grønt bilde eller å hoppe på en trend. Det handler om å ta et genuint engasjement for å redusere miljøbelastningen og skape en positiv innvirkning på samfunnet rundt oss. Bedrifter som velger å fokusere på bærekraft i sin content marketing-strategi, bør være ærlige og autentiske i sin kommunikasjon og praksis, og være åpne for tilbakemeldinger fra kundene.

Konklusjon.

Content marketing er en stadig utviklende bransje, og det er viktig for bedrifter å holde seg oppdatert på de nyeste trendene og utviklingene. I 2023 vil vi se økt fokus på personalisering, integrering av sosiale medier, videoinnhold, bruk av chatbots og automatisering, bærekraftighet og utvikling av stemmeassistentteknologi. Bedrifter som klarer å tilpasse seg disse trendene vil kunne tiltrekke seg og beholde flere kunder og skille seg ut fra konkurrentene.