Hvordan optimalisere Google My Business-profilen din for å øke synligheten, og tiltrekke deg flere kunder (gratis).

I.                 Introduksjon

Google My Business er en gratis verktøy fra Google som gir lokale bedrifter muligheten til å administrere sin synlighet og tilstedeværelse på Google-søk, Google Maps og Google+. Google My Business-profilen din vises når noen søker etter bedriften din eller relaterte søkeord, og gir potensielle kunder informasjon om bedriften din, inkludert adressen, telefonnummeret, åpningstidene og omtaler fra tidligere kunder. Ved å ha en godt optimalisert Google My Business-profil, kan du forbedre synligheten og øke trafikken til nettsiden din.

I denne artikkelen vil vi gi deg en grundig gjennomgang av hvordan du kan optimalisere Google My Business-profilen din for å forbedre synligheten din, tiltrekke deg flere kunder og øke nettstedsbesøkene dine. Vi vil også dele noen nyttige tips og triks som du kan bruke for å få mest mulig ut av Google My Business-verktøyet. Du vil lære hvordan du oppretter og verifiserer profilen din, hvordan du optimaliserer informasjonen i profilen din for å gjøre den mer engasjerende for potensielle kunder, hvordan du bruker Google My Business til å forbedre synligheten din på Google-søk og hvordan du kan forbedre SEO med Google My Business.

 1. Introduksjon
 2. Opprette og verifisere Google My Business-profilen din
 3. Optimalisere profilinformasjonen din
 4. Bruke Google My Business til å forbedre synligheten din
 5. Google My Business kan hjelpe deg med å forbedre SEO
 6. Konklusjoner og siste tips

II. Opprette og verifisere Google My Business-profilen din

En godt optimalisert Google My Business-profil kan hjelpe lokale bedrifter med å øke synligheten og tiltrekke flere kunder. Men før du kan optimalisere profilen din, må du opprette og verifisere den. Her er trinnene for å gjøre det. Trinnene for å opprette en ny profil.

 1. Gå til Google My Business-nettstedet og klikk på «Kom i gang».
 2. Logg inn med Google-kontoen din eller opprett en ny Google-konto hvis du ikke allerede har en.
 3. Oppgi bedriftens navn og adresse. Hvis bedriften din ikke vises i Google-søk, klikker du på «Legg til bedriften min» og følger instruksjonene for å legge til den manuelt.
 4. Velg bedriftskategorien som passer best for bedriften din.
 5. Oppgi bedriftens telefonnummer og nettsted, hvis du har det.
 6. Bekreft at du er autorisert til å administrere bedriftens Google My Business-profil.
 7. Klikk på «Fullfør» for å opprette profilen din.

Du kan verifisere profilen din på flere måter, avhengig av bedriftens behov og preferanser.

En av de vanligste måtene å verifisere profilen din på, er å få en postkort fra Google til bedriftens adresse med en verifiseringskode. Når du mottar postkortet, logger du deg inn på Google My Business og legger inn koden. Du kan også verifisere profilen din via telefon eller e-post, avhengig av tilgjengeligheten til disse alternativene for bedriften din. Hvis bedriften din har flere lokasjoner, kan du verifisere alle lokasjonene på en gang via bulk-verifisering.

Når profilen din er verifisert, kan du begynne å legge til mer informasjon om bedriften din og optimalisere profilen din for å forbedre synligheten din på Google-søk og Google Maps.

Opprette og verifisere din Google My Business-profil er en viktig første skritt for å forbedre synligheten og tiltrekke flere kunder til bedriften din. Følg disse trinnene nøye og bruk verifiseringsteknikken som passer best for bedriften din, så kan du få mest mulig ut av dette kraftfulle (OG GRATIS!) verktøyet fra Google.

II.               Optimalisere profilinformasjonen din

Det er flere typer informasjon du bør inkludere i profilen din (f.eks. åpningstider, adresse, telefonnummer, nettside, osv.). Du kan også gjøre profilen din mer engasjerende og informativ for potensielle kunder (f.eks. legg til bilder, videoer, kundeomtaler).

Denne typen informasjon bør du inkludere i profilen din (legg merke til at Google angir både din «profile strength» og hvilke ting som skal/bør oppdateres for å bli en god bedriftsprofil).

For eksempel:

Åpningstider: Det er viktig å oppgi åpningstider, spesielt hvis du driver en butikk eller restaurant. Det hjelper kundene å vite når de kan besøke bedriften din.

Adresse: Oppgi en nøyaktig adresse, slik at kundene kan finne deg på Google Maps og besøke deg i person.

Telefonnummer: Oppgi et telefonnummer slik at kunder kan kontakte deg direkte.

Nettside: Oppgi en nettsideadresse der kunder kan finne mer informasjon om bedriften din.

Beskrivelse av bedriften: Gi en kort og informativ beskrivelse av hva bedriften din tilbyr.

Du kan gjøre profilen din mer engasjerende og informativ for potensielle kunder ved å f.eks. legge til  bilder, videoer, kundeomtaler.

Bilder – Legg til høykvalitetsbilder av bedriften din, inkludert bilder av produkter og tjenester du tilbyr, interiør og eksteriør av bygningen din, og ansatte som jobber i bedriften.

Videoer – Legg til videoer som viser hva bedriften din tilbyr, for eksempel en rundtur i butikken eller restauranten, eller en video som viser hvordan du lager maten din.

Kundeomtaler – Oppfordre kunder til å gi omtaler av bedriften din på Google. Positive omtaler kan hjelpe med å tiltrekke nye kunder, og de kan også hjelpe bedriften din å bli mer synlig i lokale søkeresultater.

Oppdateringer – Legg til oppdateringer om spesielle tilbud, arrangementer og andre nyheter som kan interessere kunder.

Kategorier – Velg riktig kategori for bedriften din, slik at det blir lettere for kunder å finne deg på Google.

Bedriftsinformasjon – Oppgi så mye informasjon som mulig om bedriften din, inkludert betalingsmetoder, parkeringstilbud, funksjoner og tilgjengelighet for funksjonshemmede. Jo mer informasjon du oppgir, jo mer hjelpsom vil profilen din være for potensielle kunder.

Tilpass profilbildet og bakgrunnsbildet – Bruk et profesjonelt profilbilde og bakgrunnsbilde som passer til bedriftens estetikk og visjon.

Å optimalisere profilen din på Google My Business er en viktig del av å øke synligheten og tiltrekke flere kunder til bedriften din. Ved å inkludere riktig informasjon og bruke engasjerende bilder, videoer og kundeomtaler, kan du skille deg ut fra konkurrentene og tiltrekke flere potensielle kunder til bedriften din.

IV. Bruke Google My Business til å forbedre synligheten din

Google My Business kan bidra til å forbedre synligheten din på «Google-søk». Google My Business gir deg muligheten til å øke synligheten din på Google-søk ved å gi bedriften din større sjanser for å vises på Google Maps og i Google-søk. Når noen søker etter en bedrift eller tjeneste i ditt geografiske område, vil Google vise lokale bedrifter først i søkeresultatene, og Google My Business-profilen din kan hjelpe deg med å rangere høyt.

For å optimalisere synligheten din, bør du sørge for å legge til riktig informasjon i profilen din, inkludert navn, adresse, telefonnummer, åpningstider og andre relevante detaljer (se ovenfor). Jo mer nøyaktig og oppdatert informasjonen din er, jo mer sannsynlig er det at Google vil rangere deg høyere.

Google My Business gjør det enkelt for potensielle kunder å finne veien til bedriften din ved å gi dem tilgang til kart og veibeskrivelser direkte fra profilen din. Når noen søker etter din bedrift på Google Maps, kan de enkelt finne veibeskrivelse, åpningstider og andre relevante detaljer.

For å hjelpe potensielle kunder med å finne veien til bedriften din, bør du sørge for at adressen din er nøyaktig og oppdatert. Du kan også legge til detaljerte veibeskrivelser og parkeringsinstruksjoner for å gjøre det enda enklere å finne veien til din bedrift. Du kan også inkludere bilder og videoer som viser hva som gjør din bedrift unik og hvordan den skiller seg ut fra andre bedrifter i ditt område. Dette kan hjelpe deg med å tiltrekke deg flere kunder og øke synligheten din på Google-søk.

Man skal følge med på sin bedriftsprofil regelmessig fordi praktiske funksjoner legges til regelmessig. Det er mulig å chatte med kunder, eller motta diverse forespørsler, eller til og med bestillings-forespørsler via sin bedriftsprofil.

Når du slår på chatfunksjonen, får kundene se en Chat-knapp i bedriftsprofilen din, og de kan når som helst sende deg meldinger. Meldinger vises i bedriftsprofilen din på Google. Du får varsler om innkommende meldinger.

V. Å forbedre SEO med Google My Business

Du kan tilpasse den automatiserte velkomstmeldingen kundene får se når de sender deg meldinger. Du kan dele bilder med kundene dine i chatten. Hvis det er flere som eier eller administrerer bedriftsprofilen, kan alle disse personene chatte med kundene.

Google My Business kan hjelpe deg med å forbedre SEO ved å øke synligheten din på Google-søk og rangere bedriften din høyere i lokale søk. Når du oppretter en Google My Business-profil, gir du Google en bedre forståelse av hvem du er, hva du tilbyr og hvor du befinner deg. Dette kan hjelpe Google med å forstå hvilke søketermer du skal rangere for, og forbedre sjansene dine for å bli funnet av potensielle kunder.

For å optimalisere profilen din for lokale søketermer, bør du sørge for å inkludere nøkkelord i profilen din som er relevante for bedriften din og ditt geografiske område. Du kan for eksempel inkludere navnet på byen eller nabolaget ditt, eller inkludere bransjerelaterte nøkkelord som beskriver hva du tilbyr.

Her er noen eksempler på hvordan du kan optimalisere profilen din for lokale søketermer:

Inkluder geografisk informasjon i beskrivelsen din: Hvis du for eksempel driver en restaurant i Oslo, bør du inkludere «Oslo» i beskrivelsen din for å signalisere til Google at du ønsker å rangere for søk som inneholder «restaurant Oslo».

Legg til bilder og videoer med relevante metadata: Når du legger til bilder og videoer i profilen din, bør du inkludere beskrivende filnavn og metadata som inkluderer geografisk informasjon og relevante nøkkelord.

Oppdater regelmessig åpningstider og andre relevante detaljer: Regelmessig oppdatering av åpningstider, adresse og andre relevante detaljer kan signalisere til Google at du er en aktiv og pålitelig bedrift, noe som kan bidra til å forbedre din lokale rangering.

Legg til kundeomtaler: Kundeomtaler kan også hjelpe deg med å forbedre SEO ved å signalisere til Google at du er en populær og verdsatt bedrift i ditt geografiske område.

Vær oppmerksom på lokale hendelser og sesongbetonte kampanjer: Hvis du driver en sesongbetont bedrift eller har spesielle tilbud i forbindelse med lokale hendelser, bør du inkludere informasjon om dette i profilen din for å hjelpe deg med å rangere høyere i relevante søk. For eksempel kan du inkludere informasjon om juletilbud eller spesielle arrangementer i forbindelse med 17. mai i din Google My Business-profil.

VI. Konklusjon

I denne artikkelen har vi sett på hvordan Google My Business kan være et kraftig verktøy for å forbedre synligheten og tiltrekke flere kunder til lokale bedrifter. Vi har diskutert trinnene for å opprette og verifisere en profil, optimalisere profilinformasjonen din, bruke Google My Business til å forbedre synligheten og forbedre SEO ved hjelp av lokale søketermer.

Siste tips.

For å få mest mulig ut av Google My Business, er det viktig å holde profilen din oppdatert med relevant og nøyaktig informasjon. Følg med på kundeomtaler og svar på dem for å vise engasjement og bygge tillit blant mulige kunder. Bruk bilder og videoer til å vise frem bedriften din og hva du tilbyr. Og til slutt, bruk analyseverktøyene til Google My Business for å spore trafikk, omtaler og andre metrikker, slik at du kan justere og optimalisere profilen din over tid.

Google My Business er et enkelt, men kraftig verktøy som kan hjelpe lokale bedrifter med å få mer synlighet, tiltrekke flere kunder og øke inntektene. Ved å følge trinnene og tipsene som er beskrevet i denne artikkelen, kan du begynne å dra nytte av fordelene med Google My Business og styrke din lokale tilstedeværelse på nettet.