Linkedin for din bedrift

LinkedIn er en sosial nettverksplattform som er spesielt utviklet for profesjonelle og bedrifter. Det ble grunnlagt i 2003 og har siden vokst til å bli en av verdens største plattformer for nettverks-bygging. LinkedIn lar brukere opprette en profesjonell profil, legge til informasjon om sin utdanning og arbeidserfaring, samt bygge nettverk med andre fagpersoner og bedrifter. Plattformen gir også muligheter for rekruttering, markedsføring og tilgang til profesjonelle ressurser og informasjon. LinkedIn kan være et kraftig verktøy for å bygge profesjonelle nettverk og øke synligheten til bedrifter.

Det er noen gode grunner til å ha en LinkedIn-side for din bedrift.

Hvordan sette opp en Linkedin side for din bedrift.

Når siden er opprettet.

Annonseringsmuligheter for bedrifter på Linkedin.

Hvorfor skal en bedrift annonsere på Linkedin?

Det er noen gode grunner til å ha en LinkedIn-side for din bedrift.

En bedrift bør være synlig på LinkedIn av flere grunner, og alt i alt kan en tilstedeværelse på LinkedIn hjelpe bedriften din med å bygge merkevarebevissthet, finne nye kunder og leads, rekruttere medarbeidere, nettverke med andre i samme bransje og få tilgang til markedsføringsmuligheter.

Økt synlighet – LinkedIn er en av de mest populære sosiale plattformene for profesjonelle. Ved å ha en LinkedIn-side for bedriften din, kan du øke synligheten og tilstedeværelsen din blant potensielle kunder, partnere og andre relevante målgrupper.

Bygge tillit – Ved å ha en LinkedIn-side kan du bygge tillit med publikummet ditt ved å dele informasjon om bedriften din, bransjen og de ansatte. Dette kan hjelpe deg med å etablere deg som en autoritet i feltet og vise at bedriften din er pålitelig og profesjonell.

Nettverksbygging – LinkedIn er en flott plattform for å bygge nettverk og knytte kontakter. Ved å ha en LinkedIn-side kan bedriften din delta i relevante grupper og diskusjoner, knytte kontakt med andre bransjeledere og øke mulighetene for samarbeid og partnerskap.

Rekruttering – LinkedIn er en populær plattform for jobbsøkere og rekrutterere. Ved å ha en LinkedIn-side kan bedriften din tiltrekke seg talenter og publisere ledige stillinger som kan nå ut til en bredere og mer relevant målgruppe. Det er gratis å legge ut en stillingsannonse så om du trenger flere medarbeidere så er dette en mulighet. Det er selvfølgelig færre søkere her, enn via for eksempel finn.no, men denne tjenesten er tross alt gratis, så det bør man benytte seg av.

Markedsføring – LinkedIn tilbyr flere markedsføringsverktøy som kan hjelpe deg med å nå ut til målgruppen din på en mer målrettet måte. Ved å ha en LinkedIn-side kan du benytte deg av disse verktøyene for å øke engasjementet, øke merkevarebevisstheten og generere flere leads og salg.

Hvordan sette opp en Linkedin side for din bedrift.

Siden det er mange gode grunnene til å ha en LinkedIn-side for bedriften din, så er det en prioritet å få satt opp den siden. Trinnene for å sette opp en LinkedIn-side for din bedrift er som følger.

Lag en ny, eller logg inn på din personlige LinkedIn-konto.

Klikk på «Meg» (din egen profil) i øvre navigasjonsmenyen, og velg deretter «Create a Company Page».

Bedriftens størrelse – Du vil bli bedt om å velge størrelsen på bedriften din fra fire alternativer: «Selvstendig næringsdrivende», «2-10 ansatte», «11-50 ansatte» eller «51-200 ansatte». Velg det alternativet som best beskriver størrelsen på din bedrift.

Bedriftens navn – Skriv inn bedriftens navn slik det vises offisielt, og sørg for å bruke riktig tegnsetting og stavemåte.

Beskrivelse – I feltet for beskrivelse kan du gi en kort beskrivelse av hva bedriften din driver med, og hva som skiller deg fra andre bedrifter i bransjen. Beskrivelsen bør være engasjerende og klargjørende, og gi en kort introduksjon til hva bedriften din gjør.

Bransje – Du vil bli bedt om å velge hvilken bransje bedriften din hører hjemme i. Dette hjelper LinkedIn med å koble deg med relevante grupper og potensielle kunder eller partnere.

Nettsted – Legg til nettstedet ditt for å gi besøkende muligheten til å lære mer om bedriften din og hva dere tilbyr. Dette kan være bedriftens hjemmeside, nettbutikk eller annet nettsted som er relevant.

Når du har fylt ut all nødvendig informasjon, kan du klikke «Create Page» for å fullføre opprettelsen av bedriftssiden. Det er viktig å merke seg at du kan endre informasjonen på siden når som helst, så du kan alltid komme tilbake og justere informasjonen senere hvis det skulle være nødvendig.

Deretter kan du for eksempel legge til din logo og et bakgrunnsbilde for bedriften din, og klikk deretter på «Create Page».

Da har du opprettet en side for din bedrift!

Når siden er opprettet.

Når siden er opprettet, kan du legge til mer informasjon og innhold for å gjøre siden mer attraktiv for besøkende. Du kan for eksempel legge til en beskrivelse av bedriften din, oppdatere informasjon om produktene eller tjenestene dine og dele innlegg og artikler som er relevante for bransjen din.

Inviter ansatte og andre kontakter til å følge bedriftssiden din. Du kan også markedsføre siden din gjennom annonser og andre markedsføringsverktøy som tilbys av LinkedIn.

Fortsett å oppdatere og administrere siden din regelmessig for å sikre at den er oppdatert og engasjerende for publikummet ditt.

Det er en tydelig prosess som kan følges for at siden skal være «komplett», og linkedin leder deg enkelt gjennom stegene som skal tas. Komplette sider får mer og bedre synlighet, så det er verdt å investere tid i dette.

Linkedin set up prosess – alle trinnene

Annonseringsmuligheter for bedrifter på Linkedin.

Linkedin annonsering og kampanjer
Linkedin annonsering og kampanjer

Du kan nå bygge din side og følgere organisk på vanlig måte, men det er selvfølgelig en prosess/investering som tar mye tid og ressurser. Her er derfor noen enkle eksempler og best practice for å hjelpe deg med å komme i gang med annonsering på LinkedIn.

  1. Sponsored Content

For å få mest mulig ut av disse annonsene, bør du sørge for at innholdet du promoterer er relevant og engasjerende for målgruppen din. Bruk bilder og videoer for å fange oppmerksomheten deres og inkluder en tydelig CTA for å oppmuntre til handling. Du kan også bruke A/B-testing for å finne ut hvilke annonser som fungerer best for din målgruppe.

  • Sponsored InMail

Dette er en personlig annonseform, en type epost, så sørg for at meldingen din er skreddersydd for mottakeren. Bruk en personlig tone og inkluder informasjon om bedriften din som kan være relevant for mottakerens stillingstittel eller bransje. Legg også til en tydelig CTA som oppfordrer til handling, som å besøke nettstedet ditt eller registrere seg for et webinar.

  • Text reklamer

Disse annonsene er små, så sørg for at budskapet ditt er kort og konsist. Bruk en oppmerksomhetsfengende overskrift og et klart bilde eller grafikk for å fange oppmerksomheten til målgruppen din. Du kan også bruke A/B-testing for å finne ut hvilke overskrifter og bilder som fungerer best.

  • Dynamic Ads

Disse annonsene bruker personlige data fra LinkedIn-profilene til målgruppen din, så sørg for å bruke denne informasjonen til å skape en tilpasset annonseopplevelse. Bruk et personlig bilde og navn for å fange oppmerksomheten, og inkluder en tydelig CTA som oppfordrer til handling.

  • Display Ads

Disse annonsene vises på LinkedIn-partnernettverket, så sørg for at annonsen din er relevant for målgruppen din. Bruk en oppmerksomhetsfengende overskrift og et klart bilde eller grafikk for å fange oppmerksomheten deres, og inkluder en tydelig CTA som oppfordrer til handling.

Uansett hvilken annonseform du velger, er det viktig å ha klare mål for kampanjen din og overvåke resultatene nøye for å se hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Med litt testing og justering kan du skape en effektiv annonsekampanje som gir deg den ønskede ROI.

linkedin markedsføring muligheter
linkedin markedsføring muligheter

Hvorfor skal en bedrift annonsere på Linkedin?

Det er flere gode grunner til at en bedrift bør vurdere å annonsere på LinkedIn:

Målrettet annonsering: LinkedIn gir deg muligheten til å målrette annonsene dine basert på kriterier som jobbtittel, bransje, utdanningsnivå og geografi. Dette betyr at du kan nå ut til en spesifikk målgruppe og øke sjansen for at annonsen din blir sett av de riktige menneskene.

Profesjonelt miljø: LinkedIn er et profesjonelt sosialt nettverk, noe som betyr at folk bruker plattformen til å dele faglig kunnskap og nettverke med andre i samme bransje. Dette gjør det til en ideell plattform for bedrifter som ønsker å markedsføre seg til et profesjonelt publikum.

B2B-markedsføring: LinkedIn er spesielt godt egnet for bedrifter som driver med B2B-markedsføring. Plattformen gir deg muligheten til å nå ut til beslutningstakere og influensere innenfor din bransje, og tilbyr verktøy som LinkedIn Sales Navigator for å hjelpe deg med å finne potensielle kunder og bygge relasjoner.

Annonseringsformater: LinkedIn tilbyr en rekke forskjellige annonseformater, inkludert Sponsored Content, Sponsored InMail, Text Ads, Dynamic Ads og Display Ads. Dette gir deg muligheten til å velge en annonseform som passer best for målene dine og målgruppen din.

Resultater: LinkedIn-annonser har vist seg å være effektive for å generere leads, øke merkekjennskap og drive trafikk til nettstedet ditt. Du kan også spore resultatene av annonsene dine i sanntid og justere kampanjen din for å optimalisere ytelsen.

Alt i alt kan LinkedIn-annonsering være en kraftig markedsføringsstrategi for bedrifter som ønsker å nå ut til et profesjonelt publikum og generere resultater.

Jeg håper dette hjelper deg både med å sette opp, og få en del nytte ut av en LinkedIn-side for bedriften din. Lykke til!

Videre lesing: Hvordan sette opp en Google My Business profil (det er også en gratis tjeneste!)

Written By :

Posted On :

Share This :